03.05.18

PREMIO INTERNAZIONALE - DAY 3

Program třetího dne (pokud nepočítám snídani) započal na Ovidiově Univerzitě, kde prof. Franzini představil výsledky průzkumu na téma korupce. My jsme svoji práci odvedli na sto procent, zúčastnili jsme se jak online dotazníkového průzkumu, tak Skype konference. Teď jsme tedy mohli porovnat výsledky z České republiky a dalších zemí. Prezentace byla poněkud dlouhá a mnozí po několika dlouze vysvětlovaných slidech přešli do pozice "off". 




A stejně jako v Mangalii paralelně s touto přednáškou probíhala konference, dnes na téma "Bullying e violenza a scuola" vedená Marií Wenderberg, psycholožkou oceněnou v rámci letošního Premia. Dalšími třemi přednášejícími byli Pina z Catanie, Marie ze Zabrze a já. Hosty konference pak bylo asi patnáct pracovnic psychologického centra v Constantě.

Po obědě jsme měli část odpoledne volnou, čehož holky využili k odpočinku na hotelu a většina ostatních krátkou procházkou po městě. Já jsem se vydal společně s Turky do centra a i když město není dvakrát zajímavé nebo přitažlivé, určitě to nebyla ztráta času. 




Podvečerní čas byl věnován našim soutěžím. Opět jsme se sešli v lyceu, kde proběhlo vyhlášení cen Premio Internazionale 2018! Zapojili jsme se do soutěží v psaní povídek, fotografování, do sociologického průzkumu a vytváření filmu. Konkurence v povídkách byla nad naše síly, zato se dařilo ve fotografické soutěži. Katka Navrátilová získala cenu poroty za svou fotku "Love story" a Marie Michalková čestné uznání za fotku nazvanou "Freedom". Cenu za obě holky přebírala Klára, která si však musela "užít" panelovou diskuzi s osobnostmi Premia. Bylo to jako hození do vody, ale Klára vše v pohodě zvládla.




Po vyhlášení výsledků byla slavnostně otevřena výstava nejlepších fotografií a následovaly taneční radovánky v tělocvičně lycea.




Žádné komentáře: