03.05.18

PREMIO INTERNAZIONALE - DAY 2

Čtvrtek 26.dubna - den začínáme výbornou snídaní na hotelu a pak se přesouváme do místního lycea, kde proběhne prezentace krátkých filmů na téma "Le cose non dette - věci nevyřčené". Naši práci představí Natálie, která je v první skupince předvádějících mládežníků. Některé filmy jsou více zajímavé, některé méně, každý zpracoval téma podle svého uvážení, nálady, pocitů a nápadů. Asi nejzajímavější film měli Italové, o nikom ale nemůžeme říct, že by jeho film byl špatný nebo nezajímavý.




Po promítnutých filmech nás hostitelé provedli krátce školou a pak jsme přešli pár stovek metrů do restaurace na pobřeží na oběd.





Odpolední část probíhala v Mangalii, kde se pracovalo v mezinárodně smíšených týmech na tématu projektu. I my tři jsme byli v různých skupinkách, aspoň byla diskuze zajímavější. Několik leaderů pak místo tohoto workshopu bylo účastníkem konference nazvané "Scuola e società". 

Prohlídka Mangalie bohužel odpadla, ale ani to moc nevadilo, na pobřeží bylo všechno zavřené, docela nepořádek a vůbec to nevypadalo že za tři týdny začne letní sezóna. V Mangalii jsme tak měli jenom večeři - buď kus kus nebo pizzu (většina volila druhou variantu, i když se muselo celkem dlouho čekat) a pak jsme se vrátili zpátky do Constanty.




Žádné komentáře: