03.05.18

PREMIO INTERNAZIONALE - DAY 1

Po skvělé snídani se přesouváme na letiště, raději v předstihu, ať se zbytečně nestresujeme. Spolu s námi letí i polská výprava, takže se můžu přivítat s Marianem a Marií, se kterými jsme v projektu už devět leta a Justinou, která na poslídní chvíli musela nahradit "maratónce" Mariana č.2. :-) V deset ráno odlétáme do Bukurešti.

Po hodinu a půl trvajícím letu posouváme ručičky hodinek o hodinu napřed, je teď půl jedné. Vyzvedáváme naše zavazadla a už na nás čeká mladík s minibusem, který nás i Poláky odveze na místo projektu, do Constanty! Počasí je skvělé, asi pětadvacet stupňů, sluníčko, prostě tentokrát se zdá, že nám bude počasí přát.

Jsme v Constantě! Zdravíme se s Leonardem, který je spolu s Natinou duší tohoto projektu, který se jim daří organizovat už 16 let!! Zatím jsme vždy létali na Premio do Kalábrie, tentokrát převzal hostitelskou roli Vasile, ředitel místního lycea. Na místě už jsou Portugalci, někteří Italové, Turci, další výpravy postupně dorazí během večera. 

Po krátkém odpočinku už začínáme s projektovými aktivitami! Pár seznamovacích her v kruhu, představení se navzájem, to vše známe z našich youth campů. Úvodní den přeci jen nebývá tak náročný, většina účastníků má za sebou dlouhé cestování.



Žádné komentáře: